in

Boris Džonson pristao na intervju – ali samo pod jednim uslovom

Boris Džonson pristao na intervju – ali samo pod jednim uslovom

Američki novinar Taker Karlson rekao je da bi bivši britanski premijer Boris Džonson pristao na intervju samo ako bi dobio honorar od milion dolara.

On je ovu tvrdnju izneo posle intervjua visokog profila sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

U razgovoru sa osnivačem Blaze TV Glenom Bekom u intervjuu koji je emitovan u utorak, Karlson je uporedio svoje iskustvo intervjuisanja Putina sa pokušajima da sedne sa Džonsonom, koji je bivšeg voditelja Foksa kritikovao kao „oruđe Kremlja“ nakon Karlsonove duge rasprave sa Ruski predsednik ranije ovog meseca.

„Tako da sam u Moskvi, čekam da uradim ovaj intervju, saznalo se da to radimo, i odmah me osudi ovaj tip po imenu Boris Džonson“, rekao je.

„Zato sam dao zahtev za intervju sa [Johnsonom], jer me on stalno proziva.“

U nadi da će Džonson „objasniti svoj stav o Ukrajini“, Karlson je rekao da se ubrzo javio Džonsonovom štabu, koji je otkrio da bi bivši premijer pristao na intervju – ali samo pod jednim uslovom.

„Konačno mi se javio savetnik i rekao: Razgovaraće sa tobom, ali to će te koštati milion dolara. On želi milion u američkim dolarima, zlatu ili bitkoinu – ovo se dogodilo juče ili pre dva dana“, rekao je Karlson.

Karlson je dodao da je upravo završio intervju sa Putinom, koji od njega nije tražio milion dolara.

„Dakle, kažete mi da je Boris Džonson mnogo ljigaviji, mnogo niži od Vladimira Putina? Dakle, cela ova stvar je jebeni potres“, dodao je Karlson.

Džonson je bio veoma kritičan prema Karlsonovom dvosatnom sastanku sa Putinom, napisavši oštar tekst za Dejli mejl ubrzo nakon emitovanja intervjua.

„Kada je Taker Karlson otišao u Kremlj, imao je funkciju dobro poznatu istoriji. On je trebalo da bude tvorac tiranina, diktafon diktatoru i izdajnik novinarstva“, napisao je Džonson i dodao da Karlson nije uspeo da pritisne Putina za rusku vojnu operaciju u Ukrajini.

Karlsonov intervju je na sličan način osudio niz zapadnih lidera i komentatora, koji su ga optužili da ruskom lideru postavlja samo „softbol“ pitanja i da je dozvolio Putinu da daje dugačke odgovore bez prekida.

Upitan zašto nije pokrenuo određene teme tokom samita svetske vlade u Dubaiju ranije ovog meseca, Karlson je rekao da želi da uradi intervju jer ga zanima Putinov pogled na svet i ne želi da se ubacuje u diskusiju. Novinar je takođe objasnio da je želeo da razgovara sa Putinom zato što su američki mediji lagali i zato što je američka javnost bila loše obaveštena o sukobu u Ukrajini.

(b92.net)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /