in

Časov Jar će pasti kao i Avdejevka i Bahmut

Časov Jar će ponoviti sudbinu Avdejevke i Bahmuta, rekao je penzionisani major Oružanih snaga Igor Lapin u intervjuu sa bivšim poslanikom Rade Borislavom Berezom.

Kako je rekao Lapin, takav zaključak je izveo na osnovu izveštaja o odbrambenim problemima sa kojima se suočavaju ukrajinske jedinice.

Oružane snage Ukrajine neće moći da održe odbranu grada, ukoliko ruska vojska probije i prekine snabdevanje Ukrajinaca u tom regionu.

Časov Jar je, podsetimo, bitan logistički centar za ukrajinsku vojsku još od 2014. Ipak, nakon što su ruske snage preuzele kontrolu nad putevima koji vode u njega, mesto je počelo da gubi na strateškom značaju za Ukrajince.

Prema rečima savetnika šefa DNR-a Igora Kimakovskog, Časov Jar su Ukrajinci koristili da u njega dovedu sveže jedinice iz drugih delova Ukrajine i da onda izvrše rotaciju ljudstva.

Prema izveštajima sa prve linije, ruske snage su udaljene otprilike kilometar od grada i već učestvuju u žestokim borbama sa ukrajinskim snagama, koje pokušavaju da ih potisnu.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakKremlj: Odnosi Rusije i NATO-a su na nivou direktne konfrontacije


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /