in

Dijalog s Beogradom više nije prioritet

Dijalog s Beogradom više nije prioritet

Fokus kosovske vlade je prebačen na bezbednosnu situaciju kako bi se izbegao potencijalni napad od srpske strane, rekao je Konjufca

Predsednik prištinske skupštine Glauk Konjufca izjavio je da dijalog za normalizaciju odnosa s Beogradom uz posredovanje EU više nije prioritet za tzv. Kosovo.

Istakao je da je kosovska vlada sada fokusirana na pitanje bezbednosti u svetlu napada „srpskih paravojnih formacija u Banjskoj“ na severu gde je srpsko stanovništvo u većini. Takođe, rekao je da su male šanse za formiranje Zajednice sprskih opština.

„Politički proces je sada tek treća stavka dnevnog reda. Prvo i najvažnije je pitanje bezbednosti Kosova. Mislim da policija Kosova ne razmišlja o Zajednici (opština sa srpskom većinom) već razmišlja o tome kako da izbegne budući napad koji bi mogao da dođe od srpske države“, izjavio je Konjufca tokom zvanične posete Nemačkoj za Radio-televiziju Kosova.

Kritikovao je evrokrate u Briselu budući da su zaokupljene situacijom na severu KiM što je blokiralo napredak dijaloga iako EU očekuje da se strane vrate za pregovarački sto.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /