in

Do sudara dva ratna broda Britanije došlo jer je jedan išao unazad umesto napred

Izvori „Telegrafa“ za sudar krive nekompetentno servisiranje plovila dok ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva to negira

Do sudara dva ratna broda britanske Kraljevske mornarice u luci kod Bahreina došlo je jer su neispravni motori HMS Kidingfolda uzrokovali da se to plovilo kreće unazad umesto unapred, prenosi „Telegraf“.

Međutim, ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Grant Šaps insistira na tome da se ne radi o nekompetentnom servisiranju broda.

„Kada se avion sruši, ne kažemo odmah da je do toga došlo usled nekompetentnosti. Pad aviona je redak incident kao i ovo što se dogodilo. Jedino je ispravno ostaviti istražitelje na miru ne bi li utvrdili šta se tačno desilo“, izjavio je Šaps.

Kraljevska mornarica je potvrdila da je pokrenula istragu o sudaru, kao i da neće komentarisati incident dok se ne završi.

Drugi izvor iz mornarice je pak rekao „Telegrafu“ da je nemoguće utvrditi šta je uzrokovalo da se brod pogrešno kreće.

„Prosto je nemoguće da je došlo do ovakvog propusta, kako je moguće da motori rade ‘naopako’ a da to ne primete odmah? Prvo biste valjda testirali plovilo. Nezamisliv propust“, izjavio je izvor britanskih novina.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /