in

Drastično pala prodaja, ukinute subvencije!

Drastično pala prodaja, ukinute subvencije!

Prema podacima nemačke saobraćajne službe Kraftfahrt-Bundesamt, u februaru 2024. godine u Nemačkoj je zabeleženo 217.388 novoregistrovanih putničkih automobila svih vrsta, što je povećanje od 5,4 odsto u odnosu na isti mesec 2023.

Udeo automobila na benzin iznosio je čak 35,5 odsto, što je povećanje od 2,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Kupovina dizelaša je još više skočila i iznosi 19,4 odsto od ukupnog broja kupljenih automobila, što je više za čak 9,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ono što je sve iznenadilo je to da je kupovina električnih vozila pala za čak 15,4 odsto i iznosi svega 12,6 odsto od ukupnog broja, samo su hibridi i plag-in hibridi porasli za 17,6 i 22,3 odsto. Prosečna emisija CO2 iz novoregistrovanih putničkih automobila pala je u februaru za 4,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine i iznosila je 125,6 g/km.

U Nemačkoj se očekuje veliki pad prodaje novih električnih automobila. Podsetimo, država je od početka ove godine ukinula subvencije za kupovinu električnih vozila, a po svemu sudeći proizvođači su rasprodali svoje zalihe od prošle godine koje su nudili uz ogromne popuste.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /