in

EU ne donosi ništa dobro u zonama sukoba u svetu, kao ni u dijalogu Beograda i Prištine

EU ne donosi ništa dobro u zonama sukoba u svetu, kao ni u dijalogu Beograda i Prištine

Evropska unija devalvira sopstvene vrednosti isporučivanjem ofanzivnog naoružanja i vojne tehnike Kijevu, a takođe ne donosi ništa dobro ni u procesu normalizacije jermensko-azerbejdžanskih odnosa, kao ni u dijalogu Beograd-Priština, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

„EU je kontinuirano tokom mnogo godina spremala Ukrajinu za konflikt protiv Rusije, zatvarajući oči na sve pojave u toj zemlji koje bi u zemljama članicama Unije bile nezamislive. Na taj način devalvira sopstvene vrednosti.

Brisel isporučivanjem ofanzivnog naoružanja i vojne tehnike Kijevu krši svoje norme o nedopustivosti ovakvih pošiljki u zone sukoba“, objasnio je Nebenzja, govoreći na otvorenim debatama u Savetu bezbednosti na temu uloge regionalnih mehanizama u održanju međunarodnog mira i bezbednosti.

Diplomata je dodao da EU „ne donosi ništa dobro ni kad su u pitanju normalizacija jermensko-azerbejdžanskih odnosa“, kao ni dijalog na relaciji Beograd-Priština.

„Ovaj spisak se može nastaviti. Očigledno je da se Brisel rukovodi isključivo geopolitičkim ambicijama, težnjom da osvoji nove sfere uticaja, ponovo kolonizuje politički i ekonomski ugrožene države“, naglasio je ruski predstavnik u UN.

Nebenzja je zaključio da zbog toga uključenost EU u međunarodne napore za održanje mira i bezbednosti vodi samo nasilju, haosu i neredima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /