in

Fon Kramon: Pripremljene sankcije – Političke i finansijske mere protiv Srbije

Fon Kramon: Pripremljene sankcije – Političke i finansijske mere protiv Srbije

Izvestilac Evropskog parlamenta za „Kosovo“ je rekla da te mere nisu prave sankcije, već mere koje će prirodno naneti štetu Vladi Srbije

Izvestilac Evropskog parlamenta za „Kosovo“ Viola fon Kramon izjavila je da je za Srbiju pripremljen paket mera, kao odgovor na napad 24. septembra u Banjskoj i prenela da diplomate rade na novom predlogu za rešenje kosovskog pitanja.

„Ne bih te mere nazvala sankcijama, jer ih mora odobriti Savet EU, ali govorimo o političkim i finansijskim merama koje će prirodno naneti štetu Vladi Srbije“, rekla je Fon Kramon.

Ona je takođe napomenula i da je važno da Srbija potpiše svaki sporazum postignut sa „Kosovom“, a da Priština obezbedi uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Ona smatra da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da sarađuje i obezbedi odgovarajuću istragu o događaju od 24. septembra.

„Vučić kontroliše mnoge stvari koje se dešavaju u Srbiji. Teško je pomisliti da nije bio svestan šta se dešava oko nabavke naoružanja, niti organizacije grupe napadača. Međutim, ne mislim da Srbiju zanima veći vojni napad, niti rat“, dodala je ona.

Fon Kramon je otkrila da se za nerešena pitanja u dijalogu raspravlja o novom predlogu.

„Ono što sam razumela je da mnoge diplomate prave još jedan predlog. Ne mogu da dam više detalja u ovom trenutku“, rekala je Fon Kramon.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /