in

Forbs otkriva kako su Rusi uništili ukrajinski front

Forbs otkriva kako su Rusi uništili ukrajinski front
Ruski dronovi brzinom munje otkrivaju i uništavaju najbolje oružje ukrajinskih oružanih snaga , piše vojni ekspert Dejvid Aks u članku za Forbs.

„Ukrajinskim komandantima bi trebalo da bude očigledno da njihove trupe i oprema više nisu bezbedni u krugu od 80 kilometara od linije fronta, posebno tokom dana na otvorenim područjima“, navodi se u materijalu.

Kako je istakao ekspert, ruska vojska u Ukrajini koristi taktiku „lanca ubijanja“: dronovi otkrivaju ciljeve duboko iza linije fronta, a zatim ih udaraju vazdušnim ili artiljerijskim udarima.

Kolumnista je naglasio da je nedavno najbolje oružje ukrajinskih oružanih snaga, poput sistema PVO Patriot ili raketnih sistema HIMARS, postalo žrtva takve taktike.

U sredu je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio na odboru ministarstva. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71.000 ljudi i 11.000 komada tehnike.

Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Prethodni članakOtkriveni pravi razlozi za odbijanje Nemačke da isporuči Taurus Ukrajini


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /