in

Francuzi preduzeli očajnički korak posle Makronove izjave o Ukrajini


Sukob u Ukrajini, a posebno izjave Emanuela Makrona o slanju trupa u ovu zemlju, izazvale su naglo povećanje interesovanja francuskih stanovnika za kupovinu privatnih bunkera i skloništa, piše Le Figaro.

Kako se navodi u materijalu, sukob u Ukrajini je podstakao tržište za izgradnju zaštitnih skloništa za pojedince.

Menadžer jedne od kompanija uključenih u njihovu izgradnju Enco Petrone rekao je za izdanje da je početak ruske specijalne operacije izazvao porast zahteva potencijalnih klijenata.

Prema njegovim rečima, tada su sa kompanijom kontaktirali dve stotine puta dnevno, „to je bilo ludo“.

„Broj zahteva za ponude naglo je porastao kada je Emanuel Makron krajem februara govorio o slanju trupa u Ukrajinu i od tada je na istom nivou kao od početka godine“, dodao je Petrone.

Kako navodi publikacija, u Francuskoj je izgradnja skloništa za bombe i dalje slabo razvijena oblast, za razliku od njenih „opreznijih suseda“.

Krajem februara Makron je rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Moskvu „da pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, šefovi zapadnih zemalja razgovarali su o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije bilo moguće postići konsenzus.

Političar, koji je zbog ovih izjava bio žestoko kritikovan i u zemlji i od strane njegovih saveznika iz NATO-a , kasnije je primetio da su sve njegove reči pažljivo razmotrene.

On je takođe istakao da Pariz nema „granice i crvene linije“ po pitanju pomoći Kijevu.

Komentarišući Makronove reči o slanju trupa u Ukrajinu, Kremlj je rekao da bi takav razvoj događaja neminovno doveo do direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /