in

Grom iz Moskve – Putin: Američki izbori su bili namešteni

Predsednik Rusije kratko se danas osvrnuo na prošle predsedničke izbore i ukazao da je vrlo lako bilo falsifikovati ih putem glasanja poštom

Prethodni američki izbori su bili falsifikovani, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predsednicima lokalnih samouprava.

U razgovoru sa njima, Putin se kratko dotakao situacije u SAD i izjavio:

„Verovatno da je sve moguće falsifikovati. Kao što su i prethodni izbori u Sjedinjenim Državama bili namešteni. Putem glasanja poštom.“

Odmah zatim, on je dalje pojasnio:

„Jasno je šta je glasanje putem pošte. Kupovali su listiće za 10 dolara, pisali po njima, i bez ikakvog nadzora posmatrača ubacivali ih u poštanske sandučiće. I to je to“.

Opstanak Ukrajine kao države može biti stavljen pod znak pitanja

Ukrajinska kontraofanziva je propala, inicijativa na frontu je u potpunosti na ruskoj strani, a neprijatelj je iznenađen postignućima ruskog naroda i države, kaže predsednik Rusije

„Odustavši od pregovora oni su ih odbili. Sve smo se bili dogovorili. Dan kasnije, sve dogovore bacili su u kantu, a sada su i javno rekli, uključujući i šef njihove pregovaračke grupe, koji je rekao: ‘Da, bili smo spremni, propustili smo šansu (da bude postignut dogovor sa Moskvom), pošto je došao tadašnji premijer Velike Britanije (Boris) Džonson, koji nas je naterao da ne sprovedemo u delo ono što smo se dogovorili’“, rekao je Putin, a zatim dalje prokomentarisao kako sve to pokazuje da Ukrajinci nemaju samostalnost da sami reše probleme.

„Glupani, zar ne? I direktno govore da, ukoliko bi pristali na to (dogovor sa Rusijom), odavno bi se sve već bilo završeno, pre godinu i po dana“.
Istakao je da je inicijativa na frontu sada, u svakom slučaju, na strani Rusije.

Kontraofanziva Ukrajine je, kako kaže, propala i, ukoliko se ovako nastavi, uskoro može biti postavljeno pitanje opstanka Ukrajine kao države, što će biti odgovornost trenutnih vlasti u Kijevu.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /