in

Haos u Srbiji, situacija kritična

Haos u Srbiji, situacija kritična

Voćare čačanskog kraja iznenadio sneg, prekrio voćke u punom cvatu.

Sneg u selu Kačulice kraj Čačka napadao je i do 30 centimetara.

„Od jutros – čist led. Sve je zaleđeno. Od ovoga neće ništa ostati“, rekao je voćar Veselin Vujović pokazujući zaleđeno stablo šljive.

„Da ovoliko pade snega u ovom mesecu, to je katastrofa. Kraj. Nema spasa. Do sledeće godine nema cveta. Za ovu godinu je kraj, teško da će biti šljive“, dodao je.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Haos u Srbiji, situacija kritična

Tokom večernjih sati kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a mećava je i na Kopaoniku, koji je u 6 sati bio nahladniji sa minus osam stepeni Celzijusa.

Nadležne putarske službe su u pripravnosti, a dežurne ekipe sa teškom mehanizacijom biće poslate na terenu.

Jaka snežna mećava pogodila je pešterski kraj, a padavine traju satima. Na predelima Pešteri, Kopaonika, Golije i viših predela Novog Pazara za noć je palo od 15 do 40 centimetara snega. Najkritičnija deonica preko Golije ponovo je neprohodna za saobraćaj.

„Zbog jakog vetra na Goliji koji stvara smetove neprohodan je putni pravac Raška – Odvraćenica. Tokom noći čišćeni su putevi I i II prioriteta a od jutros radimo i na čišćenju puteva III prioriteta.

Trenutno smo u II stepenu angažovanja zimske službe, za šta smo angažovali 17 kamiona sa opremom za čišćenje i posipsnje kolovoza, rekao je za RINU Senad Ibragić iz preduzeća Novi Pazar Put.

Usled jakih snežnih padavina, putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo takođe je neprohodan zbog snega koga ima na pojedinim mestima i do pola metra.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(B92)


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /