in

Hrvati hoće da pošalju vojsku na granicu sa Srbijom?

Hrvati hoće da pošalju vojsku na granicu sa Srbijom?

Desničarska opozicija u Hrvatskom saboru ponovila je, da vojska treba da ide na ključne tačke na granici sa Bosnom i Hercegovinom i Srbijom

Oni su to rekli uoči rasprave o ilegalnim migracijama i dodali da će vojska da spreči ilegalne ulaske, dok je levica uzvratila da migranti nije pretnja Hrvatskoj i da desnica podriva strahove građana pred izbore.

Tako suverenista Marijan Pavliček tvrdi da je hrvatska granica „propusna kao švajcarski sir“, da migranti šetaju tom zemljom, da se ne zna gde su.

„Vi ograđujete premijera i Vladu, a ne želite da stavljate vojsku na kritične tačke i ogradu prema BiH i Srbiji“, pozvao je vladajuće i poručio da podizanje ograde neće podeliti Hrvate iz BiH, jer prelaze legalne granične prelaze.

Njegov prijedlog odbio je HDZ-ov Nevenko Barbarić, koji je istakao da bi žica na granici sa Bosnom i Hercegovinom definitivno poremetila odnose i trajno narušila položaj Hrvata u toj zemlji. Uostalom, neka neko kaže koliko košta, koliko bi godina trebalo da se postavi, rekao je Barbarić.

Vidimo šta se dešava u Evropi, u Švedskoj, Danskoj, kako gori Francuska, želimo da Hrvatska ostane bezbedna, pustimo vojsku na ključne granične tačke i sprečimo ilegalan ulazak, rekao je Marin Miletić (Most).

„Mostovci“ takođe tvrde da vojska na granici nije izuzetak i da to već praktikuje 14 evropskih zemalja.

Dalija Orešković (Centar) ima drugačije mišljenje od desnog političkog spektra i kaže da migranti nisu pretnja Hrvatskoj i da je tužno čuti kako se strah građana podriva pred izbore.

Pravi problem i pretnja su negde drugde, problem je što Hrvatska nije zemlja u koju neko želi da dođe i ostane, rekla je ona.

Domagoj Hajduković (Socijaldemokrate) istakao je da „granična policija uživa njegovo poverenje, a da pozivanje vojske znači da im neko ne veruje da će raditi svoj posao kako treba. Šta će vojska na granici, pucati u ljude?“, upitao je on.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /