in

I Srbija će biti uvučena

Strah od trećeg svetskog rata je veoma opravdan, izjavio danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, navodeći da će i Srbija biti uvučena u NATO.

Lukašenko je na današnjem sastanku s najvišim zvaničnicima beloruskih bezbednosnih agencija u Minsku rekao da nema zemlje koja može za sebe da kaže da je bezbedna.

„Nema zemlje i naroda koji bi se u poslednjih desetak godina mogli osećati apsolutno bezbedno. Vojna sila je ponovo postala glavni argument svetskih centara za rešavanje problema. Kao da nije bilo milionskih gubitaka i strahota Prvog i Drugog svetskog rata. Sada smo bukvalno prekriveni informativnim talasom takozvanog predosećanja trećeg svetskog rata. Postoje razlozi za zabrinutost“, rekao je beloruski lider, a prenela je agencija Belta.

Prema njegovim rečima, apetiti kolektivnog Zapada samo će rasti.

„Zapravo, mi smo u epicentru dugotrajne velike vojno-političke krize. Koriste metode zastrašivanja stare koliko i svet. Prognoze su razočaravajuće. Apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada će samo rasti. Vašington i njihovi saveznici će nastaviti da šire NATO. Situacija je veoma povoljna za njih. Iskreno rečeno, bez previše diplomatije, skoro svi evropski lideri su postali podanici SAD. Nema sumnje čija politika i čiji interesi dominiraju Evropskom unijom“, naveo je beloruski predsednik.

„Ulazak Finske i skori prijem Švedske u NATO je sledeći talas ekspanzije na istok. U alijansu će biti uvučene Bosna i Hercegovina, Moldavija, Gruzija i Srbija. Sve će se to raditi po scenariju Ukrajine“, dodao je Lukašenko.

(b92.net)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /