in

Incident sa Il-76 biće politički kraj Zelenskog

Granatiranje aviona Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima moglo bi da bude kraj političke karijere Vladimira Zelenskog, kaže bivši poslanik Vrhovne rade i član pokreta „Druga Ukrajina“ Spiridon Kilinkarov.

„To može biti početak kraja Zelenskog, ako se dokaže da je javno izgovorio laž.“, rekao je on u intervjuu za RIA Novosti.

Bivši poslanik je podsetio da sukobi među političkim elitama Ukrajine rastu zbog otkazanih predsedničkih izbora.

„Svi razumeju da mu ističe predsednički mandat, očigledno je intenziviranje političke aktivnosti. Svi razumeju da će pre ili kasnije biti izbora“, rekao je Kilinkarov.

On je primetio netaktičnost ponašanja Zelenskog, koje je dalo nadu rođacima zarobljenika da su još živi, a zatim ih razočarao.

„U stvari, Zelenski je dao nadu rođacima ovih ljudi i šansu da su živi. Biće posledica u ovoj priči“, rekao je bivši zamenik.

Podsetimo, avion Il-76 je u sredu oborila ukrajinska vojska u Belgorodskoj oblasti.

U vojnom transportu nalazilo se 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika koji su bili transportovani na razmenu , kao i šest članova posade aviona i tri osobe u pratnji. Svi su poginuli.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je napad ukrajinskih oružanih snaga na avion bio namerna i svesna akcija. Odeljenje je naglasilo da su ukrajinske vlasti znale za predstojeću razmenu, kao i kako i kojim putem će zarobljenici biti isporučeni.

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je slučaj udesa po čl. 205 Krivičnog zakonika Ruske Federacije „Teroristički akt“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /