in

Isticanje kosovske zastave uz srpsku u Parizu dodatno poniženje na Dan primirja

Isticanje kosovske zastave uz srpsku u Parizu dodatno poniženje na Dan primirja

Predsednica strake Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da je isticanje kosovske zajedno sa zastavom Srbije na Pariskom mirovnom forumu koji se održava u Francuskoj „dodatno poniženje za Srbiju“ na dan kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

„Tzv. zastava lažne države, nastale na kršenju međunarodnog prava, uzdignuta je zajedno sa zastavom Srbije koja je u Prvom svetskom ratu izgubila trećinu stanovništva. I to najbolje pokazuje kakav je odnos EU prema Srbiji, ali i prema istoriji čitave Evrope“, rekla je Đurđević Stamenkovski, a prenela stranka u saopštenju.

Đurđević Stamenkovski je danas obišla kuću učesnice balkanskih i Prvog svetskog rata Milunke Savić, žene sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja, navodeći da su je Francuzi nazivali „Jovankom Orleankom i bili zadivljeni njenim podvizima“.

„Danas u toj istoj Francuskoj održava se Mirovni samit, gde učestvuju (kosovski premijer) Aljbin Kurti i (predsednica) Vjosa Osmani kao predstavnici lažne i nepriznate države Кosovo“, navela je ona.

Đurđević Stamenkovski je ocenila da se Srbija danas ponovo suočava „sa ultimatumima da se odrekne svoje državnosti i slobode“.

„Mi ih moramo odbaciti, baš kao što su to učinili i naši preci“, navela je predsednica stranke Zavetnici, koja će na izborima 17. decembra nastupiti u koaliciji „Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga“ sa pokretom Dveri.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Beta)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /