in

Izraelska vojska otkrila ispod bolnice …

Izraelska vojska otkrila ispod bolnice …

Izraelska vojska ima informacije da su bolnicu Al-Rantisi u Gazi koristile pristalice palestinske radikalne organizacije Hamas za držanje talaca i u vojne svrhe.

Ovo je saopštio portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari.

On je na večernjem brifingu rekao da je lično učestvovao u inspekciji dečijeg odeljenja bolnice Ar-Rantisi u Pojasu Gaze.

„Ušao sam u bolnicu sa video kamerom i lično dokumentovao konkretne dokaze. To ukazuje da Hamas koristi bolnice kao sredstvo ratovanja.

Ispod bolnice, u podrumu, našli smo komandni centar Hamasa, pojaseve sa eksplozivom kamikaze, granate, jurišne puške „AK-47, eksplozivne naprave, RPG i drugo oružje, kompjutere, novac, itd.

A našli smo i znakove koji ukazuju da se ovde drže Hamasovi taoci. Ovo je trenutno predmet istrage, ali već postoje obaveštajni podaci koji to potvrđuju “, rekao je on.

Hagari je pokazala video snimke i fotografije koje potvrđuju, prema izraelskoj vojsci, da Hamas koristi ovu medicinsku ustanovu u vojne svrhe.

„Ovaj podrum vodi do oblasti gde verujemo da postoje indicije da su tamo držani taoci“, rekao je portparol vojske. Prema njegovim rečima, ovo je dokaz da su pristalice Hamasa „počinile ratne zločine”

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /