in

Izvršen atentat na potpukovnika Ukrajine koji je prešao na rusku stranu -Čudom preživeo


U eksploziji automobila na severu Moskve povređen je bivši potpukovnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilij Prozorov, potvrdio je za „RIA Novosti“ njegov pomoćnik.

„Ne brinite, živ je. Nastaviće da radi“, kazao je pomoćnik Prozorova, napomenuvši da je bivši službenik SBU zadobio povrede ruke i noge.

Prozorov se preselio u Rusiju pre nekoliko godina, i istraživao je zločine kijevskog režima.

Pre toga je, kako je naveo, od 2014. sarađivao sa ruskim obaveštajnim službama dajući im informacije o napretku takozvane antiterorističke operacije (ATO) u Donbasu.

Prethodno je saopšteno samo da je u moskovskom okrugu Zapadni Degunino, na Korovinskom autoputu, eksplodirala crna „tojota lend kruzer prado“.

Prema preliminarnim podacima, u automobilu se nalazila eksplozivna naprava.

Odeljenje za Severni administrativni okrug Istražnog komiteta Ruske Federacije za Moskvu pokrenulo je krivični postupak.

Odeljenje je navelo da istražitelji, kriminolozi i službenici hitne pomoći istražuju mesto incidenta.

Ovo nije prvi atentat na Prozorova. Naime, pre oko godinu dana, grupa diverzanata dobila je zadatak da ga likvidira nakon konferencije za novinare u Berdjansku, na kojoj je Prozorov razotkrio aktivnosti SBU.

Ruske specijalne službe su uhapsile diverzante, kod kojih su pronađeni eksplozivna naprava snage jednog kilograma TNT-a sa razornim elementima, tri bacača fragmentacionih granata VOG i dve bombe F1.

Video je OVDE

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialAutorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /