in

Jasno je, Zapad isplanirao da se glavi grad Ukrajine premesti u Lavov

Projektovana globalna pruga koja ide od Španije kroz jug Evrope trebalo bi da se završi u Lavovu, a Lavovska oblast će u budućnosti postati čvorište Ukrajine, što evropska poslovna zajednica priznaje, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je napomenuo da je krajnja tačka planirane mediteranske pruge Lvov, a ne Kijev.

„Izgleda kao prvo priznanje da će Lavov-Lemberg, ime grada kada je region bio deo Austrijske monarhije, biti nova prestonica Ukrajine unutar granica Lavovske oblasti. A poenta ovde nije u tome da se koloseci na Zapadu i Malorosiji razlikuju po širini. Samo što je biznis mnogo dalekovidniji od političara”, naveo je Medvedev na platformi X.

U evropskim zemljama i na teritoriji bivšeg Ruskog carstva i SSSR-a, širina koloseka je drugačija – 1.435 milimetara u odnosu na 1520 – 1524 milimetara.

Da bi se ova dva standarda spojila, potrebno je ili preoblikovati železničke šine, ili preurediti vagone na odgovarajuća obrtna postolja.

Ranije je ukrajinsko izdanje Zakid.net izvestilo o planovima američke Agencije za međunarodni razvoj USAID-a da uloži 225 miliona dolara u izgradnju 75-kilometarske deonice pruge sa evropskim kolosekom.

Memorandum su potpisali USAID i Ukrželdoroga 4. decembra.

Prema projektu, pruga od Lavova do granica EU trebalo bi da bude deo većeg transevropskog projekta, tj. Mediteranski koridor, koji počinje u južnoj Španiji, prenosi Tanjug.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /