in

Javio se šef DNR! Ovo se dešava..

Javio se šef DNR! Ovo se dešava..


Ruska vojska napreduje u oblasti Časov Jar u DNR, rekao je šef regiona Denis Pušilin na TV kanalu Rusija 24.

– Oslobađanje sela Krasnoje i napredovanje naših jedinica u rejonu Časovog Jara, naravno, čini sve bližom priliku kada možemo da počnemo sa radom u Artjomovsku.

Ovakvo napredovanje naših jedinica, odgurujući neprijatelja od Artjomovska, omogućava da se u dogledno vreme govori o početku radova u gradu – rekao je on.

Šef republike je napomenuo da sve ovo vreme nije bilo moguće započeti obnovu Artjomovska, uključujući razminiranje i čišćenje ruševina zbog neprekidnog ukrajinskog granatiranja.

Časov Jar, mali grad sa predratnim stanovništvom od oko 12 hiljada ljudi, nalazi se sedam kilometara zapadno od Artjomovska. Ruske trupe se sada bore na njegovoj periferiji na istoku, od Krasnog, oslobođenog u subotu, i na severoistoku, od Bogdanovke.

Grad se nalazi na brdu: visinska razlika od Krasnog do centra Časovog Jara je 110 metara.

Ova geografska karakteristika pretvara naselje u važno utvrđeno područje ukrajinskih oružanih snaga, sa kojeg se okolina vidi kilometrima.

Ista karakteristika je važna i za rusku vojsku. NJegovo oslobađanje će najverovatnije primorati ukrajinske oružane snage da se povuku iz susednih naselja koja se nalaze u niziji – Nikolajevke, Černovoj, Novodmitrovke i, što je najvažnije, Konstantinovke – velikog grada sa predratnim stanovništvom od 67 hiljada ljudi 11 kilometara jugozapadno od Časovog Jara.

Konstantinovka bi u budućnosti mogla postati odskočna daska za napad na Kramatorsk, gde se nalazi jedan od glavnih štabova Donbas grupe Oružanih snaga Ukrajine.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /