in

“Kad ubijete dete u Gazi, stvorili ste pet novih pripadnika Hamasa”

“Kad ubijete dete u Gazi, stvorili ste pet novih pripadnika Hamasa”

Milijarder Ilon Mask je u intervjuu sa američkim podkasterom Leksom Fridmanom pričao o trenutnoj situaciji na Bliskom istoku.

Ilon Mask je istakao kako u rečniku ne postoji reč kojom bi se opisala trenutno situacija.

„Strogo moje mišljenje je da je cilj Hamasa bio da izazove preteranu reakciju Izraela. Oni (Hamas) nisu očekivali vojnu pobedu. Oni su stvarno želeli da počine najgora zlodela koja su mogli kako bi izazvali najagresivniji mogući odgovor Izraela i iskoristili taj odgovor da okupe muslimane širom sveta za Gazu i palestinsku stvar“, rekao je izvršni direktor Tesle.

Mask je takođe dodao i da bi bilo prikladno da Izrael pronađe članove Hamasa i „ili ih ubije ili zatvori“, ali je pozvao i za humanitarnu pomoć u Gazi.

Najbogatiji čovek na svetu je dodao i da bi Izrael trebalo da bude transparentan u pogledu rata, kako ljudi ne bi mislili da su u pitanju neki trikovi, ali je i dodao:

„Pitanje je kao za svakog člana Hamasa kog ubijete, koliko ih stvorite? Ako više stvaraš nego što ubijaš, onda nisi uspeo. Sa sigurnošću se može reći da ste, ako ubijete nečije dete u Gazi, napravili barem nekoliko članova Hamasa koji će umreti samo da ubiju Izraelca“, zaključio je Hamas.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(B92)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /