in

Kada Nulandova dođe u Kijev to se po pravilu ne završava dobro

Isporuke Vašingtona kijevskom režimu neće na bilo koji način uticati na tok ili rezultate specijalne vojne operacije (SVO).

One samo čine još veći bol samim Ukrajincima, izjavio je portparol predsednika RF Dmitrij Peskov u komentaru za program „Moskva. Kremlj. Putin“ na televiziji „Rossiya-1“.

Fragment programa je objavio novinar Pavel Zarubin na svom Telegram-kanalu. „Što se tiče iznenađenja – da, Sjedinjene Američke Države, kao direktni učesnik ovog sukoba, održavajući i povećavajući stepen svoje direktna uključenosti u ovaj sukob, nastavljaju provocirati kijevski režim na nastavak rata.

To nikako ne može uticati na tok specijalne vojne operacije. I to nikako ne može uticati na ishod specijalne vojne operacije, sve ciljevi će biti postignuti.

Amerikanci čine bolnijim ovaj rat Ukrajincima, Amerikanci čine da više Ukrajinaca gine. To rade upravo Amerikanci, i oni to moraju shvatiti“, – izjavio je portparol predsednika, komentarišući reči zamenika državnog sekretara SAD za politička pitanja Viktorije Nuland o „iznenađenjima“ za Rusiju na bojištu.

Govoreći o samoj poseti Nuland Ukrajini, Peskov je podsetio da njeni poseti Kijevu nikada ne završavaju ničim dobrim, što se dobro pamti iz događaja 2014. godine.

Sada, prema rečima portparola predsednika države, SAD pokušavaju „čudotvorno“ prebaciti finansijski teret na Evropljane. „Evropljani već preuzimaju obaveze od 50 milijardi evra. Pogledajmo kako će Amerikanci dalje izlaziti iz situacije, tako da ništa ne troše, samo zarađuju“, – dodao je Peskov.

On je naglasio: SAD u svakom slučaju zadržavaju neprijateljski odnos prema Rusiji u svim manifestacijama. „Mi to znamo, mi smo spremni, naš predsednik zna šta treba da se radi, a specijalna vojna operacija se nastavlja“, – zaključio je predstavnik Kremlja.

U utorak je Nuland stigla u Kijev, gde je već bila više puta, prethodna poseta se odigrala u decembru 2022. godine.

Njeno ime čvrsto je povezano s državnim prevratom u Ukrajini nakon što je zimi 2013-2014. godina, tada kao pomoćnica državnog sekretara SAD za evropske i evrazijske poslove, posetila Kijev.

Nuland se sastajala s predstavnicima opozicije, kao i izlazila pred demonstrante na Trgu Nezavisnosti u centru ukrajinskog glavnog grada i posluživala ih keksom i sendvičima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /