in

Kličko kupio vilu u Nemačkoj vrednu 6 miliona dolara

Gradonačelnik Kijeva je 20. decembra 2023. dobio nekretninu kao isplatu duga od kompanije „Maksimum LLC“, sa sedištem u SAD

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko kupio je vilu u Hamburgu, površine 750 kvadratnih metara, čija je cena oko šest miliona, prenosi „Strana.ua“.

Kako se navodi, Kličko je 20. decembra 2023. dobio nekretninu kao isplatu duga od kompanije „Maksimum DOO“, sa sedištem u SAD, koja je prvo bila u vlasništvu njegovog brata Vladimira.
Vitalij Kličko je bivši profesionalni bokser koji je tokom svoje karijere osvojio više svetskih šampiona u teškoj kategoriji. On i njegov mlađi brat Vladimir, dominirali su boksom između 2006. i 2015. godine, u periodu koji je nadaleko poznat kao „Kličkova era“.

Stariji brat se povukao iz profesionalnog sporta 2013. i nastavio političku karijeru, postavši gradonačelnik Kijeva 2014. U intervjuu za Bi-Bi-Si 2013. priznao je da je živeo u Nemačkoj 13 godina.

Kličko je u julu rekao da je spreman da predstavi svoju kandidaturu za ukrajinske predsedničke izbore, napomenuvši da će na ovu temu moći sadržajnije da govori kada počinje izborna kampanja.

„O izborima za šefa države u Ukrajini biće moguće govoriti tek nakon završetka sukoba“, rekao je tada Kličko.
Istovremeno, 30. novembra poslanici Vrhovne rade napisali su deklaraciju o neprihvatljivosti održavanja izbora u ratno vreme. Prema dokumentu, predsednički izbori biće održani najkasnije šest meseci nakon ukidanja vanrednog stanja.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /