in

Koliki je sada Putinov prag crvene linije za ukrajinsku infrastrukturu, kada su mu srušili deo strateški najvažnijeg mosta

Koliki je sada Putinov prag crvene linije za ukrajinsku infrastrukturu, kada su mu srušili deo strateški najvažnijeg mosta

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da su za eksploziju na Krimskom mostu odgovorni „ukrajinski vandali“, prenosi agencija RIA Novosti.

„Ukrajinski vandali su uspeli svojim krvavim rukama da se domognu Krimskog mosta. Imaju sad čime da se pohvale, za 23 godine koliko su rukovodili poluostrvom nisu uspeli ništa da izgrade vredno pažnje, a sad su uspeli da unište deo mosta“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak objavio je poruku na Tviteru, nakon kontradiktornih izveštaja o eksploziji ili požaru danas na Krimu, nazivajući to „početkom“, ali ne preuzimajući direktno odgovornost Ukrajine za ovaj incident, prenosi Rojters.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Krim, most, početak.Sve nelegalno mora biti uništeno, sve pokradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je okupirala Rusija mora biti proterano“, napisao je Podoljak vezano za incident u kome je oštećen most koji povezuje rusko kopno sa sa poluostrvom Krim.

Na Krimskom mostu eksplodirao je jutros kamion, zbog čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na vozu koji je u tom trenutku tuda prolazio, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet, prenosi TASS.

Zbog eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Prethodno su lokalne ruske vlasti saopštile da u incidentu nema povređenih.

(tanjug)