in

Kremlj je prokomentarisao informacije o obaranju ruskih aviona A-50U i Il-22

Danas, tokom celog jutra, mediji i specijalizovani telegram kanali aktivno raspravljaju o navodnom incidentu koji uključuje avione A-50U AVACS i vazdušno komandno mesto Il-22 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

„Sinoć oko 21 sat ukrajinske jedinice izvele su napad na dva aviona ruskih vazdušnih snaga snaga, ciljajući avion A-50 za rano upozoravanje i kontrolu (AWACS), kao i transportni avion IL-22, koji su bili nad Azovskim morem“, saopštio je Jurij Misijahin, zamenik šefa ukrajinskog parlamentarnog Odbora za nacionalnu bezbednost.

Ukrajinska propaganda izveštava o obaranju aviona u oblasti Azovskog mora, ne pružajući nikakve dokaze.

OSINT vojni analitičari kažu da nije bilo incidenata u vezi sa avionom A-50U. Mnogi ruski novinari dele isto mišljenje.

Vazdušno komandno mesto Il-22, prema rečima bivšeg pilota i autora telegram kanala Fighterbomber, zadobilo je izvesna oštećenja, ali je bezbedno sletelo. Dakle, informacija o njegovom uništenju je još jedan lažnjak ukrajinske propagande.

Situaciju sa ruskim avionima prokomentarisao je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On je rekao da Kremlj nema dokaza da su ukrajinske snage oborile bilo kakve avione. On je pozvao novinare da sačekaju zvanične komentare Ministarstva odbrane.

Kijev, pak, tvrdi da su ruske letelice pogodili borci Oružanih snaga Ukrajine, ali tradicionalno ne pruža pouzdane dokaze.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /