in

Kurtijev režim prešao na aktivnu fazu antisrpskog etničkog čišćenja!

Kurtijev režim prešao na aktivnu fazu antisrpskog etničkog čišćenja!

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je izjavu svog zvaničnog predstavnika, Marije Zaharove, povodom antisrpskih akcija koje sprovodi „kosovska vlast“.

U izjavi se ističe da se položaj srpske zajednice na Kosovu konstantno pogoršava, kršeći osnovne principe utvrđene Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Tenzije između etničkih grupa rastu, a kosovske vlasti preduzimaju korake koji ugrožavaju srpsko stanovništvo, uključujući zabranu korišćenja srpskog dinara što otežava primanje penzija i socijalnih davanja.

Dodatno, sprovode se aktivnosti koje ciljaju na likvidaciju administrativnih i privrednih struktura koje nisu pod kontrolom kosovskih vlasti, uključujući mrežu ekspozitura Pošte Srbije. Takođe, vrše se nezakoniti pretresi, oduzimanje dokumenata i novca, kao i pritvaranje zaposlenih.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova optužuje kosovsku vladu, posebno premijera Kurtija, za sprovođenje antisrpskog etničkog čišćenja, što uključuje proterivanje Srba sa njihovih teritorija.

Ističe se da je ovo potez koji ima podršku Zapada, kao kazna Beogradu za očuvanje svoje suverenosti i nezavisnog spoljnopolitičkog kursa.

Uz to, Rusija ukazuje na slične probleme u susednoj Bosni i Hercegovini, gde se ignorišu interesi srpskog naroda, i koju zapadni centri moći pokušavaju da preoblikuju po unitarnom modelu i stave pod svoju kontrolu.

U svetlu ovih događaja, jedinstvo političke elite Srbije i sposobnost da se brani nacionalne interese ističu se kao ključni. Posebna odgovornost leži na patriotskim snagama, koje treba da se udruže i zajedno se bore za stabilnost zemlje, i ostvarivanje ključnih državnih ciljeva.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /