in

Lavrov otkrio gde Zapad planira novu Ukrajinu!

Lavrov otkrio gde Zapad planira novu Ukrajinu!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, izjavio je danas, da Zapad nastoji da preuzme kontrolu nad Moldavijom, „kao što je to učinio sa Ukrajinom“.

– Od samog početka postsovjetske ere, Zapad je počeo da se uvlači u odnose između Rusije i njenih suseda. Zapad i dalje vodi istu politiku. To je vidljivo i u Centralnoj Aziji, u Zakavkazju. To je, takođe, vidljivo i u evropskom delu bivšeg Sovjetskog Saveza – Ukrajini i Moldaviji, koju otvoreno spremaju da postane naslednik Ukrajine sa stanovišta preuzimanja celokupnog njenog rukovodstva – rekao je Lavrov novinarima, prenosi RIA.

Kongres nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike, usvojio je prošle nedelje rezoluciju kojom je zatražio pomoć od Rusije usled, kako se navodi, ekonomskih, socijalnih, humanitarnih i vojnopolitičkih izazova i pretnji bez presedana.

Odnosi Moskve i Kišinjeva pogoršali su se, nakon što je prozapadno orijentisana političarka Maja Sandu postala predsednica Moldavije krajem 2020. godine, navodi ruska agencija.

Sandu je prošle godine predstavila Strategiju nacionalne bezbednosti kojom se, između ostalog, proglašava partnerstvo sa Sjedinjenim Državama ključnim aspektom nacionalne bezbednosti.

Kremlj, sa druge strane, strategiju smatra najvećom pretnjom.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /