in

Lider DNR pozvao na oslobođenje Odese i Nikolajeva: To su ruski gradovi

Predsednik ostatka Ukrajine može da se pravda koliko hoće, ali ruska vojska ide napred, poručuje Denis Pušilin

Grešku da Odesa i Nikolajev pripadaju Ukrajini treba ispraviti i ove ruske gradove treba osloboditi, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

„Odesa je grad koji je osnovala Katarina Velika 1794. godine. Na njen zahtev se pojavio taj grad. Da li je to ruski grad? Naravno da je ruski“, rekao je Pušilin u intervjuu za „RIA Novosti“.

Pušilin je podsetio da su teritorije Nikolajevske oblasti dobijene tokom rusko-turskih ratova od Krimskog hanata, bivšeg vazala Osmanskog carstva.

Lider DNR je podsetio na reči ruskog predsednika Vladimira Putina, da ako su „ranije pravljene greške, ako to priznamo i vidimo, onda ti gradovi moraju biti oslobođeni“.

Pušilin je nazvao lažima izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o odsustvu ozbiljnih pobeda u Rusiji, rekavši da Kijev još nije oslobođen, ali su, na primer, zauzeti Artjomovsk i Soledar.

Ranije je Zelenski za magazin „Ekonomist“ rekao da je ukrajinska „kontraofanziva“ propala zbog „curenja informacija“, kao i da ne vidi ruske pobede, pošto, prema njegovim rečima, ruska vojska „nije uspela da zauzme nijedan veliki grad 2023“.

„Poslednja stvar koju bih želeo da prokomentarišem je osoba koja sve svoje aktivnosti gradi na lažima – otvorenim lažima. Predsednik ostatka Ukrajine može da se pravda koliko hoće, ali ruska vojska ide napred“, poručio je Pušilin.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /