in

Lojd Ostin priznao: Ostali smo bez novca, za Ukrajinu nema ništa

Američka vlada je ostala bez novca da pomogne Ukrajini, tako da Vašington ne može da snabdeva Kijev projektilima i municijom istim tempom kao pre godinu dana.

To je izjavio američki ministar odbrane Lojd Ostin.

„Zato pozivam ovu grupu da ‘kopa duboko’ kako bi Ukrajini obezbedila spasonosne kopnene sisteme protivvazdušne odbrane i presretače“, rekao je Ostin u video obraćanju, pozivajući Kontakt grupu za odbranu Ukrajine da pokrije potrebe Kijeva dok kongresmeni u Vašingtonu ne odobre odgovarajuće zakonodavne inicijative, prenosi Ukrinform.

Pomoćnica ministra odbrane za međunarodne poslove, Seleste Valander, izjavila je da ukrajinsko Ministarstvo odbrane dobija izveštaje sa linija fronta da „jedinice nemaju zalihe oružja i municije koje su im potrebne“.

Portparol Pentagona general Pat Rajder rekao je u utorak nakon virtuelnog sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, poznate kao „Ramštajn format“, da je Grupa izdvojila ukupno preko 80 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini i nastavlja kolektivne napore da se osigura kontinuirana podrška toj zemlji.

Istovremeno, američki Kongres još uvek pokušava da dogovori uslove da bi odobrio zahtev predsednika Džozefa Bajdena za dodatno finansiranje nacionalne bezbednosti, koji uključuje preko 60 milijardi dolara odbrambene pomoći Ukrajini.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Lojd Ostin priznao: Ostali smo bez novca, za Ukrajinu nema ništa first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /