in

Masovan ukrajinski napad na Rusiju- Pogođena 4 regiona- Evo šta se zna

Ukrajinska vojska je, koristeći dronove, masovno napala neke regione Rusije. Posebno su pogođeni regioni Rostov, Tula, Kaluga i Voronjež. 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u Rostovskoj, Tulskoj i Kaluškoj oblasti zaustavljen pokušaj terorističkog napada kijevske vojske pomoću bespilotnih letelica. Tri drona su presreli sistemi PVO na dužnosti.

Prema rečima guvernera Rostovske oblasti Vasilija Golubeva, ukrajinske oružane snage su noću napale region. Ruski PVO sistemi oborili su dva drona tipa aviona iznad teritorije Kamenskog rejona. „Žrtava nije bilo, posledice na terenu se razjašnjavaju“, napisao je Golubev na svom Telegram kanalu.

Došlo je i do napada dronovima u regionu Tule. Sistemi PVO presreli su ih daleko od naseljenih mesta. Nema oštećenja na infrastrukturi i nema povređenih, saopštilo je Ministarstvo regionalne bezbednosti Tulske oblasti.

Guverner Voronješke oblasti, Aleksandar Gusev, rekao je da su ukrajinski dronovi probili krov nestambene zgrade u jednoj od opština u regionu. Kako je napisao na svom telegram kanalu, požara i žrtava nije bilo. Guverner drži situaciju pod ličnom kontrolom.

Na periferiji Kaluge, bespilotna letelica je eksplodirala iznad tehničke konstrukcije pumpne stanice. Kako je na Telegram kanalu napisao guverner Kaluške oblasti Vladislav Šapša, zgrada je oštećena. Povređenih i požara nije bilo, na licu mesta rade operativne ekipe.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /