in

Medvedev i Zaharova se hitno oglasili nakon odluke SAD!

Bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara, Rusija će pobediti, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev nakon što je Predstavnički dom američkog Kongresa podržao nacrt zakona o pomoći Ukrajini.

On je rekao da je to bilo glasanje za maksimalno uvećanje broja žrtava tog rata.
„Rusija će pobediti, bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara koji će uglavnom usisati nezasiti vojno-industrijski kompleks Amerike. Snaga i istina su na našoj strani“, rekao je on.

Portporol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova napisala je na Telegramu da je odluka SAD da izdvoje pomoć za Ukrajinu, Izrael i Tajvan korak ka produbljivanju kriza, a kada je reč o Kijevu – direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti.

„Vojna pomoć kijevskom režimu je direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti, Tajvanu – mešanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu – direktan put ka eskalaciji situacije u regionu bez presedana“, rekla je Zaharova.

Predstavnički dom američkog Kongresa je prethodno usvojio niz nacrta zakona – o konfiskovanju ruskih aktiva, vojnoj pomoći Kijevu od 61 milijarde dolara, pomoći Izraelu i saveznicima u Indo-pacifičkom regionu.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakSituacija u Časovom Jaru vrlo kritična!
Naredni članakKineski mediji: Putinov „veliki korak“ izazvao uznemirenost u SAD i Evropi


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /