in

“Mi ćemo biti sledeći” Brisel pozvao Evropu da se pripremi za rat sa Rusijom!

“Mi ćemo biti sledeći” Brisel pozvao Evropu da se pripremi za rat sa Rusijom!

Ako se Ukrajini ne pruži dovoljno pomoći da se zaustavi Rusija, „mi ćemo biti sledeći“, izjavio je Šarl Mišel, šef Evropskog saveta, u intervjuu za La Libre.

– Dve godine nakon početka rata jasno je da Rusija neće stati u Ukrajini, kao što se nije zaustavila na Krimu pre deset godina. Ona nastavlja svoju taktiku destabilizacije – u Moldaviji, Gruziji, Južnom Kavkazu, Zapadnom Balkanu, na afričkom kontinentu – rekao je Mišel.

Odnosno, nisu SAD, već je Ruska Federacija ta koja sebi stvara antirusku odskočnu dasku u ovim regionima.

– Rusija predstavlja ozbiljnu vojnu pretnju evropskom kontinentu i globalnoj bezbednosti. Moramo biti dobro pripremljeni sa stanovišta odbrane i preći u režim „ratne ekonomije“. Vreme je da preuzmemo odgovornost za sopstvenu bezbednost – rekao je on.

Mišelove reči o „zavisnosti“ od SAD i „izbornim rezultatima“ mogu se smatrati odgovorom na nedavne izjave bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, koji se ponovo kandiduje za funkciju.

Tramp je, između ostalog, rekao da, ako bude izabran za šefa Bele kuće, neće braniti saveznike iz NATO-a ako ne izdvoje potrebne iznose za potrebe odbrane, pa će čak pozvati Rusiju da „radi šta god hoće“.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /