in

Milo izgubio posle 24 godine

U Podgorici, koja čini trećinu biračkog tela Crne Gore, koalicija koju je predvodila Demokratska partija socijalista (DPS) je osvojila 38,1 odsto glasova, pokazuju podaci Centra za demokratsku tranziciju na obrađenih 208 od 208 biračkih mesta, prenose podgoričke Vijesti.

DPS aktulenog predsednika države Mila Đukanovića imala je vlast u osam od 14 gradova u kojima su birane lokalne vlasti. DPS će vlast zadržati u Baru i Bijelom Polju.

Novoosonovani Pokret „Evropa sad“, koji predvodi bivši ministar u vladi Zdravka Krivokapića, Jakov Milatović, osvojila je 21,7 odsto glasova.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Demokratski front – „Za budućnost Podgorice“- 18,2 odsto, URA – CIVIS – Albanska alternativa – „Može Podgorica – Ovo je naš grad!“ – 6,4 odsto , „Pokret Preokret“- 1,8 odsto, Aleksa Bečić – Demokrate – Demos – UCG – „Idemo ljudi!“- 10,8 odsto, SNP – „Temeljno za Podgoricu“ – 2,8 odsto, Svetosavska srpska lista – „Saberimo se za Nemanjin grad“ – 0,2 odsto, pokazuju podaci CDT-a.

Prema tim podacima, „Svi za naš grad“ osvojili su 24 mandata, Pokret „Evropa sad“ 13, „Za budućnost Podgorice“ 11, „Idemo ljudi“ šest, „Može Podgorica, ovo je naš grad“ četiri mandata.

SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su bez mandata.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da je u Podgorici do 20 časova izlaznost 69,3 odsto birača.

Dodali su da je 2018. godine glasalo 64,4 odsto, a na parlamentarnim izborima 2020. godine 81,1 odsto birača.

DPS aktulenog predsednika države Mila Đukanovića imala je vlast u osam od 14 gradova u kojima su birane lokalne vlasti. DPS će vlast zadržati u Baru i Bijelom Pollju. Osim Podgorice, DPS je izgubio Danilovgrad, Kolašin, Žabljak, Pljevlja. U preostalim gradovima nema većinu da formira vlast ili joj je mali koalicioni kapacitet za postizborne saveze koji bi joj omogucili da dalje vlada.

Demokratski front osvojio Budvu

Demokratski front osvojio je apsolutnu većinu na lokalnim izborima u Budvi i imaće 18 odbornika, a sve ostale partije 15, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju.

Prema tim podacima, Demokratska partija socijalista imaće devet odbornika, Demokrate četiri, a Socijalistička narodna partija i pokret URA po jednog.

Demokratski front je saopštio da je pobedio i na izborima u Pljevljima i da je na osnovu 50 odsto obrađenih glasova osvojio 36 odsto, Demokratska Crna Gora 22, DPS 21, a Evropa sad 12 odsto.

Na osnovu toga, DF bi trebalo da ima 13 mandata, Demokratska Crna Gora osam, DPS sedam, Evropa sad četiri, a URA-SNP dva.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte 

(beta,vijesti,n1)Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /