in

Ministarstvo pravde SAD pronašlo dokaze: Hanter Bajden koristio narkotike

U telefonu sina američkog predsednika otkrivene su fotografije, na kojim se vide kesice sa narkoticima (pretpostavlja se da je reč o kokainu i krek-kokainu) i pribor za njihovu upotrebu

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država otkrilo je u telefonu Hantera Bajdena, sina aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, fotografije koje ukazuju da je koristio narkotike, navodi se u objavljenom izveštaju resora.

Prema dokumentu, fotografije su iz perioda krajem 2018. godine. Upravo tada je sin sadašnjeg lidera SAD napravio nekoliko fotografija koje, uprkos ličnim izjavama Hantera Bajdena na sudu, ukazuju na njegovu zavisnost od opijata.

Na fotografijama se, konkretno, vide kesice sa narkoticima (pretpostavlja se da je reč o kokainu i krek-kokainu) i pribor za njihovu upotrebu. Osim toga, dokazi koje poseduje ministarstvo uključuju snimke ekrana telefona iz prepiske Hantera Bajdena u kojima je on sam pominjao slučajeve primene zabranjenih supstanci ili je bio zainteresovan za njihovu nabavku.

Sin američkog predsednika odbija da se izjasni krivim da je u oktobru 2018. godine, navodno, lagao u vezi sa upotrebom narkotika, popunjavajući formular pri kupovini pištolja.

Istovremeno, Hanter Bajden je u svojim memoarima ipak otkrio da je u tom periodu bio zavistan od narkotika.

Koordinator republikanske većine u Predstavničkom domu, kongresmen Tom Emer rekao da je da je predstavnički dom američkog Kongresa spreman da nastavi sa procedurom dovođenja sina američkog predsednika Hantera Bajdena pod optužbom za nepoštovanje suda, ako napravi bilo kakav javni ispad.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /