in

Misterija pada ruskog Mi-8: Olupine nađene u jezeru- posada nestala!

Helikopter Mi-8, koji je pripadao ruskom Ministarstvu za vanredne situacije, sleteo je u Kareliji tokom trenažnog leta iznad Onješkog jezera.

Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak zbog kršenja pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja, što je moglo dovesti do pada helikoptera, prema saopštenju Komiteta.

Helikopter, koji je bio deo Severozapadnog centra za spasavanje vazduhoplovstva Ministarstva za vanredne situacije (MČS), izgubio se sa radara tokom nedeljnog trenažnog leta.

U kabini helikoptera bila su tri člana posade s bogatim iskustvom u letenju i učešću u spasilačkim misijama. Oni su često bili angažovani u traženju i spasavanju ljudi u šumama i područjima prekrivenim vodom, kao i gašenju požara.

Olupina helikoptera pronađena je 11 kilometara od obale Onješkog jezera, a dubina vode na tom mestu iznosi između 40 i 50 metara.

Ministarstvo za vanredne situacije formiralo je operativni štab i komisiju za istraživanje nesreće, uključujući više od 140 ljudi. Istražitelji sprovode uviđaj na mestu nesreće kako bi utvrdili uzroke tragedije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Misterija pada ruskog Mi-8: Olupine nađene u jezeru- posada nestala! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /