in

Moguć Majdan, gledamo događaje sa zlonamernim interesovanjem

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ocenio je da postoji mogućnost da se u Berlinu dogodi “Majdan“.

„Štrajkovi u Nemačkoj: poljoprivrednici blokirali veliki deo zemlje. Subvencije su prestale, a astronomske sume potrošene na Ukrajinu i dalje rastu. Istovremeno, Nemačka je njen glavni sponzor.

Ako se tako nastavi, Banderove pristalice će doneti svoje dokazano oružje za Berlin – Majdan. U ovom slučaju sumnjamo da će nemački kancelar Olaf Šolc preživeti. Gledamo događaje sa zlonamernim interesovanjem“, napisao je Medvedev, prenose RIA Novosti.

Nemački farmeri stupili su danas u štrajk širom Nemačke i traktorima blokirali više auto-puteva u znak protesta zbog vladinih mera za spas budžeta. Protesti se održavaju u gotovo svim saveznim državama.

Šolc je danas izjavio da zemlje EU treba da povećaju izdatke za vojnu pomoć Ukrajini prilikom usvajanja novog budžeta za 2024. godinu, kao što je Nemačka već učinila. Trenutni budžetski projekat Nemačke predviđa osam milijardi evra za vojnu podršku Kijevu.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /