in

Na stolovima ih čekale otvorene flaše misterioznog pića

Čak 33 dece otrovalo se preksinoć špiritusom u klubu „Sinner“ u Beogradu. Veliki broj njih je završio na toksikološkom odeljenju VMA, a neki su imali i 2,8 promila alkohola u krvi.

Prema nezvaničnim informacijama, goste ove proslave na stolovima je čekala otvorena flaša pića, navodno votke.

Deca su u klub „Sinner“ bila pozivana preko društvene mreže Instagram i preko promotera. Karte za to veče su bile od 2.000 do 3.000 dinara, u zavisnosti od toga da li su birali mali ili veći separe, piše Blic.

Deo dece nije mogao da uđe u klub

Jedan broj dece nije mogao da uđe u klub jer je došlo do nekih čarki sa obezbeđenjem koje nije htelo da ih pusti unutra. Sumnja se da je možda prodato i više karata nego što je klub mogao da primi ljudi.

Dok se to dešavalo, jedan broj dece, koja su bila pijana, počeli su da izlazi napolje, da ih izvode, kada počinju da stižu i prva vozila hitne pomoći.

Poluprazne, otvorene flaše navodne „votke“

Oni koji su pak ušli, kako saznajemo, na stolovima zatiču sokove, ali i otvorene flaše sa navodno „votkom“. Srećom, jedan broj dece nije pio, jer je na stolovima bilo tih otvorenih flaša, čak i onih koje nisu bile pune, već poluprazne.

Sreća u nesreći je što nisu svi to hteli da piju i što sva deca nisu uspela da uđu u klub. Da je bilo drugačije, bilo bi i više onih koji bi se otrovali ovim pićem.

Inače, devojčice su plaćale posebno kartu, dečaci posebno, a ako su dolazili kao par, pošto je bio Dan zaljubljenih, plaćao je samo dečak.

Kako je „Blic“ pisao, čak 12 dece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi primljeno je sinoć na VMA.

„Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju“, rekao je Ivan Leković, doktor Hitne pomoći VMA.

Objavljen je i snimak ispred kluba „Sinner“ gde je došlo do ovog incidenta, a na snimku se vide jake policijske snage, kao i vozila Hitne pomoći.

„Dvadesetšest osoba od kojih su 12 bila deca mlađa od 15 godina na žurci su se otrovala špiritusom u poznatom beogradskom klubu. Celu noć su proveli na VMA, a u krvi pronađen je visok procenat etanola“, navodi se na Instagram stranici moj_beo_grad_.

Kod jedne maloletnice pronađeni narkotici, podneta krivična prijava

Protiv jedne maloletnice, učesnice događaja u beogradskom noćnom klubu „Sinner“ kada su se deca otrovala alkoholom, biće podneta krivična prijava Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, jer je kod nje pronađena kesica sa marihuanom.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zajedno sa policijom radi na utvrđivanju svih okolnosti datog slučaja.

Pretkrivični postupak je u toku.

Prekršajna prijava inače nije u vezi sa postupanjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, policijski službenici Policijske stanice Stari grad podneli su prekršajnu prijavu protiv organizatora događaja u noćnom klubu u Beogradu, u kojem su se deca otrovala alkoholom, rečeno je iz MUP-a.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /