in

NAJNOVIJA VEST: Počela je Putinova osveta – Ukrajina gori

NAJNOVIJA VEST: Počela je Putinova osveta – Ukrajina gori

Ukrajina je pod raketnom vatrom. Ima informacija o udarima na mnoge gradove, izjavio je zamenik šefa kancelarije predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko.

On je još naveo da su u napadima povređeni civili, prenosi Interfaks Ukrajina.

Takođe, ukrajinski mediji prenose da u napadnutim gradovima odjekuju sirene za vazdušnu uzbunu celo jutro.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Eksplozije se jutros čuju u Dnjepru i Lavovu, prenosi Interfaks Ukrajina pozivajući se na objave na Telegramu. Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovi objavio je na Telegramu da će se škole danas zatvoriti, a nastava se odvija na daljinu. Kazao je i da je došlo do privremenih prekida mobilnih komunikacija.

Svi mediji su takođe preneli da su se u Kijevu čule nove eksplozije.

„Sputnjik internešnl“ javlja da je u međuvremenu aktivirana vazduhoplovna odbrana u Odesi.

Ukrajinski mediji preneli su da su ruske snage gađale i Slavjansk i Zaporožje. Podsetimo, rano jutros granatiran je KIjev. U centru grada odjeknule su tri eksplozije, a prema prvim informacijama ima mrtvih i povređenih.

Svedoci javljaju da su se čule eksplozije u ruskom gradu Belgorodu.

Zapadni mediji smatraju da je reč o odmazdi ruskog predsednika Vladimira Putina zbog napada na Krimski most, koji povetzje to anektirano poluostrvo Ukrajine sa Rusijom.

Oglasio se Zelenski

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski apelovao je na građane da ne napuštajte skloništa.

„Vazdušna opasnost ne prestaje širom Ukrajine. Ima pogodaka projektila. Nažalost, ima mrtvih i ranjenih. Preklinjem vas: ne napuštajte skloništa“, naveo je Zelenski na Telegramu, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je ocenio je da Rusija pokušava da uništi Ukrajinu i zbriše je sa lica zemlje. “ 229 dana pokušavaju da nas unište i zbrišu sa lica zemlje. Da unište naše ljude koji spavaju u kućama u Zaporožju. Da ubiju ljude koji odlaze na posao u Dnjepru i Kijevu“, napisao je Zelenski na Telegramu.

(b92,tanjug)