in

Najnovija vest: Uhapšen Milan Radoičić

Najnovija vest: Uhapšen Milan Radoičić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je danas uhapšen Milan Radoičić i da mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

„Dana 3. 10. 2023. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića, kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova“, saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju da je Radoičić uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu, saopšteno je iz MUP.

Radoičić se odazvao 30. septembra pozivu državnih organa Republike Srbije i u svojstvu građanina dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova o događajima u Banjskoj, 24. septembra, na severu KiM, kada su ubijena trojica lokalnih Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

On je tada u pratnji svog advokata došao u prostorije MUP-a kako bi u svojstvu građanina dao izjavu o okolnostima tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine, saopštio je ranije MUP.

Radoičić je, posredstvom svog advokata Gorana Petronijevića u petak, 29. septembra, saopštio da je podneo neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste, a povodom događaja u Banjskoj naveo da je 24. septembra sa svojim sunarodnicima došao na sever KiM u to selo kako bi ohrabrio srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija.

Prema njegovoj izjavi, sam je organizovao sve, a o tome nije konsultovao državne organe Srbije, niti srpske zvaničnike sa severa KiM.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(B92)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /