in

Napadi ruske strateške avijacije se nastavljaju- uključeni i Kinžali! Ovo je glavna meta…

Napadi ruske strateške avijacije se nastavljaju- uključeni i Kinžali! Ovo je glavna meta…

Ruska strateška avijacija pokrenula je danas masovne raketne napade na ciljeve pre svega na zapadu Ukrajine.

Do sada su dejstovvala dva talasa bombardera u prvom 14 TU-95MS i u drugom 9. Rusija je počela masovno da koristi i hiperzvučne rakete H-47 Kinžal.

Bobarderi strateške avijacije poleteli su sa sa severa Rusije. Iz baze Olenja u Murmanskoj oblasti, 9 letelica i 5 iz baze Engeljs u Saratovskoj oblasti.

Paralelno sa tim udarima krenuli su i napadi dronova Kamikaza. Prvi udari krenuli su pre svanuća, oko 4 sata po lokalnom vremenu i uz kraće pauze se nastavljaju.

Do sada je lansirano ukupno 29 krstarećih raketa H-101 i H-555, 28 dronova kamikaza Geran 1 i 2, kao i nepooznati broj hipersoničnih raketa.

Ono što je interesantno je to, da je najveća koncentracija udara prema izveštajima Ukrajinaca, u zapadnoj Ukrajini bio Lavov i njegova okolina.

Takođe, na meti je i grad Strij u istoimenoj oblasti, gde se nalazi i vojni aerodrom, koji je već dva puta pod udarom krstarećih i hiperzvučnih raketa.

Veruje se, da je razlog masovnog napada na ovaj aerodrom, to što je određen za prihvat ukrajinskih F-16, koji bi u maju već mogli da stigu u Ukrajinu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /