in

Nazvao Trampa “aktuelnim predsednikom” SAD

Dok su mnogi korisnici društvenih mreža najnoviji gaf razumeli u kontekstu Bajdenove „senilnosti“, neki su ga tumačili kao frojdovsku omašku

Predsednik SAD Džozef Bajden ponovo je „pobrkao lončiće“, ovoga puta nazvavši Donalda Trampa „aktuelnim predsednikom“ te zemlje.

Do najnovijeg gafa je došlo tokom Bajdenovog govora u Južnoj Karolini u subotu, gde je u više navrata nazvao Trampa „gubitnikom“, prenosi „Njujork post“.

Dok se hvalio brojem svojih „datih i ispunjenih obećanja“ i tvrdio da Amerikanci ponovo počinju da veruju u ekonomiju SAD, Bajden je iskoristio priliku da ispali strelicu ka svom najverovatnijem protivniku na predsedničkim izborima u novembru.

„Da vam kažem ko je još to primetio: Donald Tramp… Jeste li videli šta je nedavno rekao… On hoće, on hoće da ekonomija propadne ove godine!? I to aktuelni predsednik“, rekao je Bajden, ne ispravivši se nakon omaške.

Dok su mnogi na društvenim mrežama ukazivali na Bajdenovu „senilnost“, drugi su, sa manjom ili većom dozom ironije, ocenili da on zapravo govori istinu, misleći na teoriju (zavere) da su demokrate navodno pokrale predsedničke izbore 2020. godine.

Pozivajući se na skorašnju anketu „Njujork tajmsa“, ovaj medij ukazuje da 71 odsto glasača u tzv. promenljivim državama (gde ni demokrate ni republikanci nemaju jasnu prevlast) smatra da je Bajden „previše star da bi bio efikasan predsednik“, dok je svega 39 odsto isto reklo za 77-godišnjeg Trampa.

 

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /