in

Ne razumem optužnicu, ovaj sud je nelegalan – udarate na Srpsku i razgrađujete BiH

Ne razumem optužnicu, ovaj sud je nelegalan – udarate na Srpsku i razgrađujete BiH

Završeno je ročište na kojem su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i v.d direktora Službenog glasnika Miloš Lukić trebalo da se izjasne o krivici, a po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Ni Dodik ni Lukić se nisu izjasnili o krivici, navodeći da ne razumeju optužnicu.

Dodik je rekao i da nema poverenja u Sud BiH.

– Ovaj sud je neustavan i nelegalan. Ne mogu da verujem da u takvom neustavnom sudu sede pravnici. Srpska nema razloga da učestvuje u kršenju Ustava BiH. Ovaj proces će pokazati ima li ustava ili nema – rekao je Dodik.

Naglasio je da je „stranac ovde nametnuo određene akte i kao nigde u svetu rekao da ako se on ne poštuje, da svako može da ide u zatvor“.

– Prvi sam po tom osnovu ovde doveden. Nisam razumeo na čemu je zasnovana optužnica. Ovo je politički proces kojim se želi obračun sa Republikom Srpskom i sa mnom kao predsednikom – poručio je Dodik.

Istakao je da je ukaz o proglašenju zakona koji je on potpisao prošao proceduru Narodne skupštine Srpske i da ni bošnjački klub u Veću naroda nije potegao vitalni interes po tom pitanju.

– Na ovakav način se razgrađuje BiH. Braniću se ovde kao predsednik Republike jer sam došao u sudnicu u kojoj je jasno pokazano kako se tretira ustavni poredak i time što su istaknute zastave BiH i FBiH, ali ne i zastava Republike Srpske – naveo je Dodik, dodavši da nije dobio ni optužnicu na ćirilici.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /