in

Nećemo oklevati da upotrebimo svu svoju vojnu moć

Kim Džong Un, vođa Severne Koreje, nedavno je dao izjavu u kojoj je istakao odlučnost svoje zemlje da brani svoju suverenost i ideologiju Radničke partije po svaku cenu.

Tokom posete Ministarstvu odbrane, on je naglasio važnost vojne moći u zaštiti zemlje od potencijalnih napadača. Njegove reči prenosi Rojters pozivajući se na zvanično saopštenje iz Severne Koreje.

Kim je naglasio da će Severna Koreja hrabro reagovati na bilo kakav napad i da neće oklevati da upotrebi svoju „supermoć“ kako bi eliminisala neprijatelje. Ovo je jasan signal da Severna Koreja neće tolerisati agresiju spolja i da je spremna na oštar odgovor ukoliko bude ugrožena.

Pored toga, Kim je ponovio svoj stav da neće pristati na dijalog ili pregovore sa Južnom Korejom, koju smatra glavnim neprijateljem svoje zemlje. Za održavanje mira i bezbednosti, on naglašava politiku snažne vojne gotovosti kao jedini prihvatljiv pristup.

Važno je napomenuti da je Kim bio u pratnji svoje kćerke Ju Ae tokom posete Ministarstvu odbrane, što ukazuje na moguću ulogu njegove porodice u budućem rukovodstvu zemlje.

Ovo je interesantan razvoj jer pokazuje da se u Severnoj Koreji može očekivati kontinuitet vlasti unutar porodice Kim, što je u skladu sa tradicijom dinastijske vladavine u toj zemlji.

Ova izjava Kima Džong Una pokazuje čvrst stav Severne Koreje i ističe njenu spremnost da brani svoje interese, čak i po cenu eskalacije konflikta.

Ovakvi događaji stavljaju Severnu Koreju u fokus međunarodne zajednice i podsećaju na važnost dijaloga i diplomatskih napora u rešavanju regionalnih tenzija.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /