in

Neću pristati na Putinovu ucenu, nastavljamo dosadašnju politiku i podršku Ukrajini

Nova italijanska vlada neće pristati na ucenu ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavila je premijerka Đorđa Meloni, ističući da se zemlja suočava sa nekim od najtežih izazova od Drugog svetskog rata.

Melonijeva je u prvom obraćanju u parlamentu rekla da će njena nacionalistička, desničarska koalicija, učiniti da se njen glas čuje u Evropi, te da joj nije potreban nikakav nadzor stranih vlada, prenosi Rojters.

Naglasila da će nastaviti politiku bivšeg premijera Marija Dragija u podršci Ukrajini u sukobu sa Rusijom.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Popuštanje Putinovoj uceni energentima ne bi rešilo problem, već bi ga pogoršalo, otvarajući put daljim zahtevima i ucenama“, kazala je italijanska premijerka.

Navela je i da će vlada ponuditi finansijsku podršku porodicama i firmama koje su pogođene energetskom krizom, upozoravajući da će visoka cena značiti da bi njena administracija možda morala da odloži neka od svojih izbornih obećanja.

„Kontekst u kome će vlada morati da deluje je veoma komplikovan, možda najteži od Drugog svetskog rata“, rekla je Melonieva, koja je upozorila da bi ekonomija sledeće godine mogla da uđe u recesiju.

(rojters-rts)Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /