in

Nemamo bilo kakve zvanične odnose s ruskom vladom ili ruskom vojskom

Kompanija SpaceX, poznata po upravljanju mrežom satelitskih komunikacija pod imenom Starlink, nedavno je reagovala na navode o mogućoj povezanosti s ruskom vladom ili vojskom.

Ovo saopštenje usledilo je nakon što je ukrajinska agencija Ukrinform tražila komentar povodom informacija koje su sugerisale da ruska vojska koristi Starlink terminale na prvoj liniji fronta.

U odgovoru na ovaj zahtev, kompanija Ilona Maska jasno je demantovala bilo kakve zvanične odnose s Rusijom. SpaceX se pozvao na svoju zvaničnu objavu na mreži X, gde se ističe da Starlink ne funkcioniše u Rusiji, niti će to činiti u budućnosti.

Dodatno, kompanija je istakla da nikada nije prodala ili distribuirala Starlink proizvode u Rusiji, te da, ako se takvi proizvodi navodno nude u ruskim prodavnicama, to bi bilo obmanjivanje kupaca.

Osim toga, SpaceX je naglasio da Starlink ne posluje ni u Dubaiju, pružajući jasnu sliku o geografskom opsegu svog poslovanja.

Ovo saopštenje ima za cilj razjasniti eventualne zablude ili dezinformacije o prisustvu Starlinka u ovim regionima, ističući da kompanija zadržava kontrolu nad distribucijom i operacijama svojih proizvoda.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /