in

Nestorovićev pokret treći, i u Novom Sadu tas na vagi?


Pokret „Mi – glas (Snaga) iz naroda dr Branimir Nestorović“ ponovo bi mogao da se pokaže kao ključna stavka za formiranje vlasti, i nakon lokalnih izbora u Novom Sadu

Da se lokalni izbori u Novom Sadu održe u ovom trenutku, lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad ne sme da stane“ bila bi na prvom mestu (40,1 odsto glasova), „Srbija protiv nasilja“ na drugom (30,2 odsto), a pokret „Mi – glas (Snaga) iz naroda dr Branimir Nestorović“ na trećem (7,5 odsto), navodi se u rezultatima novog istraživanja koje je sprovela „Nova srpska politička misao“.

Naime, pokret „Mi – glas (Snaga) iz naroda dr Branimir Nestorović“ ponovo bi mogao da se pokaže kao ključna stavka za formiranje vlasti, i nakon lokalnih izbora u Novom Sadu, vidi se iz novog rezultata istraživanja koje je sprovela NSPM.

Kako se dalje navodi u istraživanju, koalicija „NADA – Novi DSS i POKS“ dobila bi 6,8 odsto, a koalicija SPS/JS 5,6 odsto glasova.

SRS bi osvojio 2,5 odsto glasova, LSV 2 odsto, SVM 1,8 odsto, a koalacija „Neko drugi – ko?“ 3,6 odsto.

Skoro trećina, odnosno 32,6 odsto od ukupno 1.000 ispitanika, nije se izjasnila.

Od ispitanika koji ne bi glasali za SNS, SPS i SRS, 44 odsto smatra da bi sve opcije trebalo da izađu u „jednoj koloni protiv vlasti“, 22,5 odsto se zalaže za u „dve kolone, pro-evropsku i nacionalnu“, a 33,5 odsto nema stav.

Na pitanje koji bi od navedenih kandidata bio najbolji gradonačelnik 54,3 odsto ispitanika nije imalo odgovor, a od onih koji se jesu izjasnili, 40,9 odsto je izabralo kandidata SNS Milana Đurića.

Drugi najpopularniji kandidat je Bora Novaković iz Narodnog pokreta Srbije (8,7 odsto), dok bi kandidata pokreta „Mi – glas (Snaga) iz naroda dr Branimir Nestorović“ izabralo 7,7 odsto.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /