in

“Niko neće piti to piće”

“Niko neće piti to piće”

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da niko neće piti piće nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo pomoć lekara, a da će proizvođač platiti odgovarajuću cenu i trebaće mu „vremena za povratak na tržište“.

„Zaribali su. Znam, to zvuči jako blago onome ko je nastradao od toga, ali to je ozbiljna greška i biće plaćena“, rekao je Milanović govoreći o slučajevima povreda nakon konzumacije gaziranih napitaka „romerkel“ i „koka-kola“, nakon čega je kompanija proizvođač, prema nalogu Inspektorata Hrvatske, s tržišta povukla ograničene serije tih pića.

Na pitanje novinara jesu li institucije trebalo ranije da obaveste javnost, nakon što su dobile saznanja o prvom slučaju u Rijeci, Milanović je rekao da smatra da bi takva informacija trebalo odmah da bude podeljena s onima koji treba da uzbune javnost, javili su hrvatski mediji.

„Ustvari, mi ne znamo ima li u opticaju i cirkulaciji još takvih otrovnih proizvoda. To je opasno po život“, rekao je Milanović.

„Koka-kola“ je objavila koja pića povlači iz prodavnica u Hrvatskoj nakon što su potvrđeni slučajevi trovanja u Hrvatskoj.

„Sledom nedavnih događanja, preduzimamo korake kako bismo zaštitili javno zdravlje. Privremeno povlačimo jednu seriju ‘koka-kola oridžinal tejst’ 500 mililitara u plastičnoj ambalaži s tržišta prema Usmenom rešenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda ‘koka-kola oridžinal tejst’, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. oktobra 2023. s rokom trajanja do 11. aprila 2024“, objavila je „Koka-kola“.

Iz ovog preduzeća su istakli da, iako interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, takođe su doneli odluku o privremenom povlačenju dve ograničene serije „romerkel emoušn bluberi pomgrenejd 330 mililitara u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage, a reč je o serijama proizvedenim 27. maja ove godine (s rokom trajanja do februara 2024. godine) i 22. juna ove godine (s rokom trajanja do marta 2024. godine).

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /