in

Opasni planovi Izraela- Potpuno “čišćenje” Gaze

Opasni planovi Izraela- Potpuno “čišćenje” Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, rekao je danas američkim republikanskim senatorima, da će Izrael nastaviti svoje napore da uništi palestinsku militantnu grupu Hamas u Pojasu Gaze, izjavili su senatori novinarima, nakon što im se on obratio na ručku.

„Uradiće ono što je rekao da će uraditi. Završiće to”, rekao je senator Džim Riš, prenosi Rojters.

On je kazao da se Netanijahu pozabavio civilnim žrtvama i potrebom za slanjem veće pomoći u Gazi.

Riš je rekao da Netanijahu „veoma podržava” planove za izgradnju privremenog pristaništa i dopremanje pomoći morskim putem.

Izraelski lider razgovarao je sa republikancima putem video linka nedelju dana nakon što je lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer održao govor u Senatu u kom je oštro kritikovao Netanijahua kao prepreku miru i pozvao na nove izbore u Izraelu, navela je agencija.

Današnji skup je pokazao politizaciju politike Vašingtona prema Izraelu.

Netanijahu se dugo slagao sa republikancima, koji su optuživali Šumera da nastoji da „zbaci” izraelskog lidera.

„Tražili smo… od njega podatke i dobili smo podatke o ratu, oslobađanju talaca i naporima da se porazi Hamas. Rekli smo mu da Izrael ima svako pravo da se brani, a on je kazao da je to upravo ono što oni nastavljaju da rade”, rekao je senator Džon Baraso.

Demokratski lideri se bore sa podelama u svojoj stranci oko humanitarne katastrofe u Gazi pet meseci nakon rata koji je počeo napadima Hamasovih militanata na Izrael 7. oktobra.

Šumerov portparol je rekao da je Netanijahu ponudio da razgovara i sa demokratama, ali je Šumer to odbio, rekavši da razgovori ne bi trebalo da budu pristrasni.

„Veoma mi je stalo do Izraela i njegove dugoročne budućnosti. Kada to pitanje učinite partijskim, povređujete cilj pružanja pomoći Izraelu,” rekao je Šumer novinarima, prenosi Tanjug.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /