in

Ostali smo bez ključnog svedoka


Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je da, iako su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora nakon saslušanja priznali i opisali način krivičnog dela koje su učinili, prava istina o tome šta se tačno dogodilo može biti utvrđena samo na osnovu tela devojčice, za kojim se još traga.

Ona je za TV Blic istakla da policija nikada nije imala ovakav slučaj i da detalje izjave preminulog D.D., brata osumnjičenog za ubistvo, ne može da iznosi u javnost jer je istraga i dalje u toku.

„Čim je dat nalog tužioca da se isti zadrži do 48 časova, on je u tom periodu imao srčani udar i preminuo, to je dovoljan osnov sumnje ili podozrenja da je učestvovao i pomagao u navedenom događaju. Oni su navodili lokacije, gde može biti telo“, rekla je ona.

Istakla je da se ostalo bez jednog ključnog svedoka, ali da ima dovoljno materijalnih dokaza.

„On ne može da potvrdi svoju izjavu pred tužiocem, ali D.D. je detaljno opisao zločin i rekao ko mu je pomogao da sakrije telo i svakako će se uzeti u obzir izjava njegovog brata“, rekla je Otović Pjanović.

I danas se nastavlja potraga za telom Danke Ilić

U Borskom okrugu se i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za njenim telom, a pretražuje se drugi deo Lazarevog kanjona, javlja reporter Tanjuga.

Pripadnici policije zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili su prvih 3,5 kilometara kanjona, a pretražena je i jama iznad kanjona duboka 70 metara.
Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi.

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D. otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.
Brat osumnjičenog preminuo je u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /