in

Ovaj potez Britanije vodi u eskalaciju!

Ovaj potez Britanije vodi u eskalaciju!
Novi britanski premijer je signalizirao da Ukrajina može koristiti britanske rakete „storm šedou“ za napade na vojne ciljeve unutar Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je potvrdio da Kremlj nije video izjave britanskog premijera Kira Starmera o tome da Ukrajina može da koristi britanske rakete „storm šedou“, ali smatra da je u pitanju još jedan neodgovoran korak koji vodi u eskalaciju.

Novi britanski premijer je signalizirao da Ukrajina može koristiti britanske rakete „storm šedou“ za napade na vojne ciljeve unutar Rusije i potvrdio da će nastaviti politiku prethodne britanske vlade o korišćenju britanskog oružja dugog dometa u rusko-ukrajinskom ratu.

„Ne, još nismo videli tu izjavu britanskog premijera, ali ako je tako, onda je, naravno to još jedan apsolutno neodgovoran korak koji vodi ka ozbiljnoj eskalaciji situacije“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara.

Na pitanje o situaciji na harkovskom pravcu Peskov je rekao da je sve što se sada dešava na tom području podređeno zadatku obezbeđivanja bezbednosti Belgoroda.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakMedvedev otkriva šta će biti nakon poraza Kijeva
Naredni članakEksperti ocenjuju fatalni korak Poljske u formiranju kišobrana PVO nad Ukrajinom

wtrs2wtrs2


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /