in

„Pakleni“ plan NATO? Rusi, spremite se

„Pakleni“ plan NATO? Rusi, spremite se

Severnoatlanska alijansa, tvrdi ukrajinski predstavnik u njenoj parlamentarnoj skupštini, namerava da formira i specijalni međunarodni sud za kažnjavanje Rusa

Rat rezolucijama protiv Rusije se nastavlja, pa tako uz Evropski parlament, i NATO Parlamentarna skupština planira da ovu zemlju proglasi terorističkom državom, tvrdi šef stalne delegacije Ukrajine u Parlamentarnoj skupštini ove organizacije Jegor Černjev.

„Svih 30 zemalja NATO-a podržalo je predloge naše delegacije. Takav tribunal će omogućiti da se osude ne samo neposredni počinioci ratnih zločina, već i najviši vrh Ruske Federacije. Rezolucija će biti poslata vladama i parlamentima svih zemalja članica NATO-a“, objavio je Černjev na svojoj Fejsbuk stranici.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ovim dokumentom navodno bi se predvideli i konkretni koraci za pristupanje Ukrajine Severnoatlantskoj alijansi, povećale bi joj se isporuke oružja, a uz to bi se stvorili i „mehanizmi za naplatu reparacija od Ruske federacije za štetu pričinjenu Ukrajini“.

„Usvajanje ove rezolucije je važan politički korak koji odražava raspoloženje u zapadnim parlamentarnim krugovima, i samim tim utiče na rukovodstvo zemalja u donošenju odluka“, objasnio je šef stalne delegacije Ukrajine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, koja se trenutno održava u Madridu.

(rt)

The post „Pakleni“ plan NATO? Rusi, spremite se first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /